Türkiye ve Yunanistan'da Lüks Gulet Yat Kiralama
Hisarönü Körfezi – Gökova

Hisarönü Körfezi – Gökova

14 Gece Marmaris Mavi Yolculuk Rotası

Bölge: Marmaris
Süre: 14 Gece
Liman: Marmaris

Marmaris
Marmaris

Marmaris, artan yapılaşmaya rağmen, şehir merkezinde denize girebileceğiniz Türkiye’deki nadir kasabalardan biri olarak öne çıkmaktadır, bunun başlıca sebebi çevre ve su arıtma tesislerinin kurulmasıdır. Temiz denizleri ve sakin koyları keşfetmek isteyenler yaz sezonunda çoğunlukla yat kiralama hizmetini tercih etmektedirler. Küçük Asya’nın tarihi dokusunu hissedebileceğiniz Marmaris’in hareketli çarşısında bir gezintiye çıkın ve kendinizi bambaşka bir dünyada hissedin. Yeni oteller ve apartmanlarla genişleyen Marmaris, eski şehir bölgesiyle hala o köy atmosferini korumaktadır.

Marmaris, zengin bir mağaza ve restoran çeşitliliğine ev sahipliği yapmakta olup, birçoğu uluslararası lezzetler sunmaktadır. Şehir merkezinde yer alan en önemli tarihi yapı ise kale. İyonyalılar tarafından ilk kez inşa edilen bu kale, 1522’de Osmanlılar tarafından yeniden yapılmıştır. Kanuni Sultan Süleyman’ın şehri fethetmesinin ardından bugün hala ziyaret edilebilen birçok yapı inşa edilmiştir.

Marmaris, temiz denizi ve alışveriş olanaklarının yanı sıra gece hayatıyla da tanınır. Uluslararası ziyaretçiler için Marmaris, Dalaman Uluslararası Havalimanı’na (DLM) 90 dakikalık, Bodrum Milas Uluslararası Havalimanı’na (BJV) ise iki buçuk saatlik bir mesafede bulunmaktadır.

Kumlubük - Kadırga
Kumlubük - Kadırga

Kumlubük, güzel plajlarıyla ünlü ve aynı zamanda Amos antik kentine yarım saatlik bir yürüyüş mesafesinde yer alan bir bölgedir. Amos, günümüze çok az şey kalmış olsa da, zamanında önemli antik kentlerden biri olarak kabul edilir. Hisar Burnu ile Kumlubük arasında yer alan çakıllı plajın üzerindeki tepede, uzun ve dar düzlük üzerinde antik kentin tiyatrosunu ve şehir surlarını görebilirsiniz. Antik kentin nekropolü ise kuzeydeki küçük koyun üzerindeki yamaçta bulunur. Buradan, altınızda uzanan nefes kesici manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Kadırga ise, Marmaris’ten gelen teknelerin sıkça yüzme molası verdiği ve beyaz bir deniz feneri ile bekçi evinin bulunduğu bir koydur. Kadırga noktasına yakın bir konumda bulunan bu koy, sakin ve huzurlu bir atmosfer sunar ve ziyaretçilere denizin ve doğanın tadını çıkarma fırsatı verir.

Serçe - Bozukkale
Serçe - Bozukkale

Serçe, yarımada boyunca güneydoğuya ilerlediğinizde, sarp kayalıkların ardına gizlenmiş ve büyük bir doğal liman olan Serçe Koyu’nu keşfedeceksiniz. Ünlü sualtı arkeoloğu George Bass tarafından burada keşfedilen bir gemi enkazı, bölgenin zengin tarihine ışık tutmaktadır. Bu enkazdan çıkarılan eserler, günümüzde Bodrum Kalesi’nde bulunan Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir ve ziyaretçilere antik dünyaya dair eşsiz bilgiler sunmaktadır.

Bozukkale (Loryma) ise Marmaris’ten Hisarönü Körfezi’ne doğru yelken açan teknelerin, yatların ve guletlerin uğrak noktalarından biridir. Rüzgarın etkisinden korunaklı Bozukkale Körfezi, Mavi Yolculuklar için ideal bir duraktır. Tarih boyunca stratejik bir öneme sahip olan bu körfez, M.Ö. 1412 yılında Atina donanmasının demir attığı ve M.Ö. 395 yılında Knidos Savaşı öncesinde donanmanın üs kurduğu bir yer olmuştur. Antik Loryma kalıntıları, körfeze hakim bir konumda yer alan tepede bulunmaktadır. Döneminin en önemli yapısı olan kale, 120 metre uzunluğunda ve on metre genişliğinde olup, günümüze kadar oldukça iyi bir durumda ulaşmıştır. Kale, körfezin girişini korumak amacıyla inşa edilmiş ve zamanla güçlendirilmiştir.

Palamutbükü
Palamutbükü

Limanın arkasındaki yeşil vadi, daha gerideki çıplak kayalık yamaçlarla oluşturduğu hoş tezat ile Palamutbükü’nü doğal bir cennete dönüştürüyor. Bu büyüleyici güzellik, demirlemenizi ve geceyi geçirmenizi gerektirir adeta. Denize hafifçe eğimli çorak tepelerin oluşturduğu uzun kumsal, güzel bir girinti yaratır ve bu kumsal, ziyaretçilere eşsiz bir deniz keyfi sunar. Kıyı boyunca dizilen köy evleri, küçük pansiyonlar, yazlık evler ve limanda demirlemiş balıkçı tekneleri ile yatlar, Palamutbükü’nün sakin ve huzurlu atmosferini tamamlar. Kumlu ve çakıllı plajı, temiz denizi ile dikkat çeker ve 25 metre görüş mesafesi ile su altı keşifleri ve zıpkınla balık avlamak için idealdir. Koyun ağzında yer alan adacık üzerindeki tekne barınağı ise, denizcilere ve yatçılara hizmet verir.

Büyük Çatı Koyu
Büyük Çatı Koyu

Koyun ağzında, üzerinde tek bir ağacın bulunduğu küçük bir ada dikkat çeker. Büyük Çatı koyları ve ana liman, etkileyici güzellikleriyle ziyaretçileri büyüler. Koyların bazı bölgelerinde kumsallar bulunurken, çevresinde hemen hemen her yerde çam ağaçlarına rastlanır. Deniz, berraklığı ve temizliğiyle öne çıkar. Ana liman bölgesinde içme suyu bulunması, bu doğal cenneti daha da cazip kılar.

Marmaris-Datça yolundan ayrılan 1,5 kilometrelik toprak bir yol, bu güzel koya ulaşmanızı sağlar. Marmaris’e 35 kilometre, Datça’ya ise 45 kilometre uzaklıkta yer alan bu koy, kolay erişilebilir bir konumdadır. Aynı toprak yol takip edilerek Ballıcak ve Boynuzlu koylarına da ulaşılabilir. Koylar arasında yürümek isteyenler için, koyların girişinin doğu tarafında başka bir yol daha vardır. Bu bölgede, sığ suları olan küçük bir koy bulunur ve bu koy, asırlık çam ağaçları ve göğe yükselen sıvı amber orientalis ağaçları ile bezelidir. İki kaynak birleşerek bir havuz oluşturur ve ardından küçük bir dere olarak denize akar. Bu küçük göl, özel bir yüzme havuzu gibi eşsiz bir deneyim sunar.

Koy, akşamları ayrı bir güzellik kazanır. Göl kıyısında genellikle sakin bir ortam hakimdir; belki bir iki tekne dışında kimse olmaz. Özellikle ay ışığının eşlik ettiği gecelerde, bu koyda geçirilen vakitler unutulmaz anılara dönüşür

Küçük Çatı Koyu
Küçük Çatı Koyu

Büyük Çatı’nın doğusunda, büyük koylar arasında yer alan Küçük Çatı Koyu, berrak suyu, kumlu dibin ve ormanlık çevresiyle dikkat çeker. Demirlemek için en uygun olmasa da, yüzmek için küçük bir tekne ile ulaşılabilecek bir mekan sunar. Koyun her iki yanı dik ve makilikle kaplıdır ve yaklaşık 400 metre doğuya doğru uzanır. Koyun batı tarafında, sadece iki tekne için yer bulunan ideal bir demirleme noktası vardır. Deniz tabanı kumlu ve su berraktır; Küçük Çatı Koyu çam ağaçları ve doğu kehribar ağaçlarıyla çevrilidir. Küçük Çatı’da başka koylar da bulunur; bunlardan birinde çakıllı plajın arkasında, doğu kehribar ağaçlarının altında tatlı su gölü yer alır. Suyu serinlemek ve yıkanmak için idealdir. Büyük Çatı’dan gelen yol bu koya ulaşır ve ardından Balıkaşiran koyuna devam eder. Bu yolu takip ederek birçok koyu keşfedebilir ve muhteşem bir yürüyüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yedi Adalar
Yedi Adalar

Yedi Adalar, Gökova Körfezi’nin güney kıyılarında, kıyılar arasında iki milden fazla genişleyen bir körfez içinde, önünde dört adanın bulunduğu bir alan olarak tanınır. Bu adalar ve koylar, demir atabileceğiniz sakin yerler sunar. Batıdaki Martili Adası çoraktır ve güneyde ve kuzey ucunda güzel yüzme plajları bulunur. Diğer adalar Uzun, Zeytinli ve Küçük olarak adlandırılır. Hepsinin dik ve kayalık kıyıları vardır ve plajları yoktur. Adalar genellikle çorak olmakla birlikte, koy bölgelerinde çam ormanları bulunur. Yedi adada önemli demirleme noktaları arasında Çamaltı Koyu, Bekar Limanı (Gökağaç Koyu), Karaağaç Limanı, Babuş Koyu, Küfre Koyu ve Göllü Ada bulunmaktadır. Çamaltı plajı ve deniz tabanı kumludur ve kıyılar ormanlarla kaplıdır. Bekar limanı, guletlerin girmesine izin verilmeyen ve nadiren teknelerin uğradığı 150 metre çapında bir yüzme havuzuna benzer. Bölgedeki guletler için en popüler koy ise Küfre’dir. Tüm koylar birbirlerine toprak yollarla bağlıdır ve Küfre’nin ağzında, teknelere hizmet veren Yedi Adalar adında eski bir restoran bulunur. Küfre’nin hemen karşısında ise demirlemek ve yüzmek için ideal olan Göllü Ada yer alır.

Longoz & Kargılıbük
Longoz & Kargılıbük

Gökova’nın en güzel koylarından biri olan bu koy, dik açılı bir şekilde kıyıya doğru eğimli ve 800 metre boyunca içeriye doğru uzanan ağaçlarla kaplı tepelerden oluşur. Rüzgardan korunaklı yapısı sayesinde, teknelerin, yelkenlilerin ve yatların gecelemek ya da dinlenmek için sıklıkla uğradığı popüler bir noktadır. Yakın zamanda çıkan yangından fazla etkilenmeyen koy, doğanın hızla kendini yenilediği bir yerdir. Koydan, Malderesi deresinden gelen ve Longoz ormanından geçen Bordubet orman yoluna çıkan patikalar bulunmaktadır.

Karaca Söğüt
Karaca Söğüt

800 metre çapında yuvarlak bir liman olup koyun ortasında T şeklinde bir iskele bulunmaktadır. Bu iskele, ziyarete gelen guletlere su ve elektrik hizmeti sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Çam ağaçları ile çevrili Karacasögüt, Marmaris’e sadece 12 km mesafede yer alarak bölgenin en yakın noktalarından biridir. Ziyaretçiler, kasabada zaman geçirebilir veya ilginç bir tur için rezervasyon yapabilirler. Söğüt köyü, seraların ve arıcılığın yapıldığı verimli bir vadide yer alır ve orman yolu boyunca yürüyüş yapmak için idealdir. Okluk’a giden yolu takip edenler, koyun batı ucundaki tepeye çıktıklarında eski bir kalenin kalıntılarını keşfedecekler ve karşılarında nefes kesen bir manzara bulacaklardır.

İngiliz Limanı
İngiliz Limanı

İngiliz Limanı, hava koşullarından etkilenmeyen sakin bir liman olarak bilinir. 1970’li yıllara kadar su kenarına kadar uzanan yemyeşil çam ağaçları ile kaplı bir koydu. İkinci Dünya Savaşı sırasında bazı İngiliz savaş gemileri, Alman kontrolündeki adalara ve düşman gemilerine geceleri saldırmak ve gündüzleri saklanmak için bu koya sığınmıştır. Bu durum, koyun “İngiliz Limanı” olarak adlandırılmasında etkili olmuştur. Mürettebat, gündüzleri gemileri dallarla örterek fark edilmemek için çaba sarf etmiştir. 1970 yılında çıkan yangınlar bölgeyi kötü etkilemiş olsa da, çam ağaçları zamanla yeniden büyümüştür.

Okluk Koyu
Okluk Koyu

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın burada bir cumhurbaşkanlığı yazlık evi inşa ettirmesiyle tanınmıştır. Okluk ve Malderesi koyları arasında çam ağaçlarıyla çevrili bir rıhtımda bulunan bu bina, bölgeye özel bir prestij kazandırmıştır. Koyun güney kısmı düz ve bahçelidir, bir iskeleye sahiptir. İskeleye demirlemek istemeyenler, sakin bir koyda demirleyip teknelerini bir ağaca bağlayabilirler. Bölge, Marmaris’e 25 kilometrelik, iki kilometresi toprak yol olan bir yolla bağlıdır ve körfez boyunca uzanan güzel yürüyüş parkurları bulunur. Ancak, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Evi ve Malderesi Koyu yakınlarında yat ve teknelere izin verilmemektedir.

Okluk Koyu’nun girişinde, kayalar üzerinde bir denizkızı heykeli yer alır. Bu heykel, dünya denizlerini dolaşan Kısmet gemisinin sahibi Sadun Boro tarafından bölgeye armağan edilmiş ve heykeltıraşı Tankut Öktem tarafından yapılmıştır. Sadun Boro’nun heykelin kitabesindeki ifadeler, deniz kızının büyük denizler aşarak hayalini gerçekleştirdiği ve Gökova’ya ulaşana kadar kıtaları, adaları ve koyları aştığı epik bir yolculuğu anlatmaktadır.

Kleopatra Adası (Sedir Adası)
Kleopatra Adası (Sedir Adası)

Sedir Adası, Gökova Körfezi’nde yer almakta olup adını çevresindeki kıyılarda yoğun olarak bulunan sedir ağaçlarından almaktadır. “Kedrai” kelimesi “sedir” anlamına gelir ve bu ağaçların dayanıklı ahşapları, özellikle gemi yapımında değerli bir malzeme olarak kullanılırdı. Ada, jeolojik koşullarının doğal bir sonucu olarak oluştuğuna inanılan küçük kireçtaşı toplarından meydana gelen özel bir kumsala sahiptir. Ancak, adanın en ünlü özelliği, Kleopatra Plajı olarak bilinen bu kumsalın, Kleopatra’nın Romalı sevgilisi Antonius ile burada yüzebilmesi için Mısır’dan tekneyle gönderildiği efsanesidir. Bu romantik hikaye, plajı özellikle yaz aylarında pek çok ziyaretçinin akınına uğrayan popüler bir destinasyon haline getirmiştir.

Tarihsel olarak, adanın ne zaman kurulduğu tam olarak bilinmemekle birlikte, Spartalı deniz komutanı Lysander’ın M.Ö. 405 yılında adaya saldırdığı ve zorlu bir direnişle karşılaştıktan sonra adayı ele geçirdiği biliniyor. Orta Çağ’da Rodos Şövalyeleri’nin bir muhafız karakolu olarak kullanılan ada, sonrasında Osmanlı egemenliğine geçmiştir.

Ada yaklaşık 700 metre uzunluğunda olup arkeolojik kalıntılar genellikle doğu tarafında konumlanmıştır. Bu kalıntılar arasında surlar, bir amfitiyatro, agora, nekropol ve adanın neredeyse tam ortasında bulunan ve bir platform üzerine inşa edilmiş olan Apollon tapınağı bulunmaktadır. Bu tapınağın Bizans döneminde çevresine bir kilise inşa edilmiştir ve tarih boyunca birçok değişim ve tadilat geçirmiştir.

Çökertme - Mazı
Çökertme - Mazı

Çökertme, sizi yemek yemeye ve geceyi geçirmeye davet eden küçük ve pitoresk bir balıkçı köyüdür. Bu güzel koy, çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrilmiş olup rüzgara karşı hoş bir koruma sunar. Bölge, kıyı boyunca gezinti yapmanıza ve doğanın ortasında keyifli kısa yürüyüşler gerçekleştirmenize olanak tanır.

Mazı ise, Bodrum’a yakınlığıyla bilinen ve son derece temiz suya sahip bozulmamış bir koydur. Henüz yapılaşmaya açılmamış olup, anıt ağaçları ve taşları ile oldukça yeşil bir karaktere sahiptir. Gökova kıyısında yer alan Mazı köyü, korsanların gözlerinden kaçınmak ve böylece saldırılarından korunmak için yüksek bir yere inşa edilmiştir. Mazı’nın kıyıları, en sıcak yaz günlerinde bile genellikle sakin ve kalabalıktan uzak olup, uzun kumsalları ve kayalık alanları hem yüzme hem de balık tutma aktiviteleri için idealdir. Bu özellikler, Mazı’yi doğal güzelliklerini arayanlar için mükemmel bir kaçış noktası yapmaktadır.

Pabucburnu - Yalıçiftlik
Pabucburnu - Yalıçiftlik

Yalıçiftlik, Gökova Körfezi’nin girişinde yer alır ve Bodrum’un en iyi denizine sahip olduğu söylenen küçük koylarıyla tanınır. Geçmişte Bodrumluların en çok rağbet ettiği Pabuçburnu ve Kargıcık koyları, günümüzde yüksek kaliteli oteller ve tatil köyleri ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Bu koylar, tekne, yat ve gulet ile yapılan günübirlik geziler için dinlenme ve eğlenme fırsatları sunar. Ayrıca, koylara inen tepe, ziyaretçilere muhteşem manzaralar eşliğinde yürüyüş yapma imkânı sağlayan birçok yürüyüş parkuruna ev sahipliği yapmaktadır.

Bodrum
Bodrum

Bodrum, MÖ 12. yüzyıla kadar uzanan köklü bir tarihe sahiptir. Antik adı ‘Halikarnas’ olan bu kent, MÖ 5. yüzyılda yaşamış ve ‘Tarihin Babası’ olarak bilinen Herodot’un doğum yeridir. Ayrıca, Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olan Kral Mausolos’un (MÖ 350) Mozolesi, bu kentte yer almaktadır. Bodrum’da Klasik Dönem’den günümüze ulaşan tek yapı ise Amfitiyatrodur. Bodrum’a geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir diğer tarihi yapı ise Aziz Petrus Kalesi’dir. Orta Çağ’a dayanan bu kale, bölgenin en iyi korunmuş eserlerinden biri olarak kabul edilir.

Bodrum limanı, şehre hizmet veren Bodrum-Milas Uluslararası Havalimanı’na (BJV) yalnızca 20 dakika uzaklıktadır.

Knidos
Knidos

Datça yarımadası üzerinde yer alan Knidos antik kenti, etkileyici kalıntılarıyla ünlüdür. Knidos’un yalnızca bir kısmı kazılmış olan kalıntıları, antik limanın üzerindeki yamaçlara dağılmış durumda ve büyük kayalar, çanak çömlek parçalarıyla romantik bir karmaşa içindedir. Bu atmosfer, bölgeyi ziyaretçiler için büyüleyici kılar. Knidos, Dor Konfederasyonu’nun altı şehrinden biri olan Dorian hexapolis’in üyelerinden biriydi ve şehir, stratejik limanı sayesinde ticaret yolları üzerinde refah içinde yaşamıştır.

Knidos, özellikle iki şey ile ünlüdür: Praksiteles tarafından yapılmış Afrodit heykeli ve bilim adamı Eudoxus. Afrodit heykeli, MÖ 4. yüzyılda yapılmış ve erken dönemlerde, sadece erkek figürlerin çıplak olarak tasvir edildiği bir çağda ilk çıplak kadın heykellerinden biri olarak kabul edilir. Afrodit’in denizcilere iyi şans getirdiğine inanılır ve bu heykel, antik çağda çok sayıda turist çekmiştir. Eudoxus ise, MÖ 4. yüzyılda yaşamış bir astronom ve matematikçi olarak, Yunan geometrisinin kurucu babalarından biri olarak kabul edilir. Knidos’ta kendi gözlemevini inşa ederek zamanını gökyüzünü gözlemleyerek ve haritalandırarak geçirmiştir. Ayrıca, İskenderiye’deki Pharos deniz fenerini tasarlayan ünlü mimar Sostratus da Knidoslu bir yerlisidir.

Domuzbükü
Domuzbükü

Domuzbükü (Domuz Koyu), şehir yaşamından ve onun tüm karmaşasından, televizyon da dahil, uzaklaşmak istediğinizde tercih edebileceğiniz bir tatil noktasıdır. Koyla karayolu bağlantısı olmadığı için, buraya sadece tekneyle ulaşabilirsiniz. Domuzbükü’nde dinlenmek ve yüzmek dışında, çevrede kısa gezintiler yapabilir, yakınlarındaki bir mağarayı ziyaret edebilir veya ilginç taş oluşumlarını keşfedebilirsiniz. Akşamları ise, burası sanki daha fazla yıldıza sahipmiş gibi gökyüzünü izleyerek huzur bulabilirsiniz.

Datça
Datça

Datça, Ege Denizi ile Akdeniz’in buluştuğu yerde konumlanmıştır. Marmaris’ten batıya doğru uzanan 70 kilometrelik Datça yarımadası, bir yanda Ege’nin diğer yanda ise Akdeniz’in sularıyla yıkanır. Yarımadanın çevresinde bulunan 52 kadar koyda, bazıları tamamen size ait olacak gizli cennetler bulabilirsiniz. Datça’nın koylarında ve plajlarında, akvaryum durgunluğunda ve berraklıktaki denizin güzelliği unutulmazdır. Ayrıca, Türkiye’nin en iyi ve en lezzetli bademleri de Datça’da yetişir. Şubat ayında hasat edilen taze bademleri, Çağla olarak da bilinir, ancak Nisan ayında da tadabilirsiniz.

Bencik - Aktur
Bencik - Aktur

Bencik, Mavi Yolculuk tekneleri, yatlar ve guletler için popüler bir durak olup, küçük ve özel koylarıyla dikkat çeker. Burada yapılaşmaya izin verilmemiş ve doğal güzellikler korunmuştur. Bencik limanının girişinde yer alan Dislice (Diş) Adası, diş şeklindeki kayalarıyla bilinir. Burada kayalar arasında yürümek, mağaralarda saklambaç oynamak veya şnorkelle su altı güzelliklerini keşfetmek mümkündür.

Aktur ise, bölgenin en eski ve güzel yazlık ev komplekslerinden biri olup, Kurucabük koyunda yer alır.

Orhaniye / Kızkumu
Orhaniye / Kızkumu

Orhaniye / Kızkumu, Hisarönü Körfezi’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Hisarönü’ne doğru ilerlerken karşınıza çıkan bu bölge, özellikle sakin denizi ile bilinir. Denizin üzerinde, yürüyen insanların siluetleri, kumun hareketiyle oluşan ve koyu ikiye bölen sığ bir kum şeridi üzerinde yürüdüklerini görmek sizi şaşırtabilir. Bu eşsiz oluşum, yaklaşık 600 metre uzunluğunda ve “Kızkumu” olarak adlandırılan bir doğa harikasıdır.

Selimiye
Selimiye

Selimiye, Orhaniye’den sonra guletler için popüler bir diğer duraktır. Bodrum ve Marmaris arasındaki Mavi Yolculuk rotasında bulunan bu koy, yeşilin ve temiz denizin hakim olduğu, genellikle sakin ve huzurlu bir atmosfere sahiptir. Kumsal sayısı az olmasına rağmen, rıhtım bölgesindeki küçük restoranlar ve bölgedeki tarihi kalıntılar, Selimiye’yi ziyaret edenleri büyüler. Hydas antik kentine ait üç kale kalıntısı bu bölgede bulunmakta ve Helenistik dönemden kalma şehir surları da ziyaretçilere açıktır.

Bozburun
Bozburun

Bozburun, Hisarönü Körfezi’nde yer alan ve özellikle doğal güzellikleriyle ve sakin atmosferiyle tanınan bir diğer beldedir. Bölge, turkuaz ve lacivert tonlarında berrak suları ve tropikal denizlerin mercan renklerini andıran doğal ortamıyla ünlüdür. Bozburun yakınlarında yer alan Asar Tepesi’nde Larymna antik kentinin kalıntılarına ulaşabilirsiniz. Tepenin zirvesine ulaşmak yaklaşık 45 dakika sürer ve burada antik surlar, mezar parçaları ve diğer kalıntıları görebilirsiniz. Bozburun’a doğru yolculuk esnasında uğrayabileceğiniz bir diğer güzellik ise Söğüt limanıdır.

Söğüt & Saranda Körfezi
Söğüt & Saranda Körfezi

Söğüt & Saranda Körfezi, Saranda ilçesine bağlı Söğüt köyü ile bilinir ve bu koyda yer alır. Söğüt köyüne Bozburun veya Bayır köyünden ulaşabilirsiniz. Bozburun yarımadasının kenarında ve uzak bir bölgesinde yer alan Söğüt, şimdiye kadar turist trafiğinden uzak kalmayı başarmıştır. Bununla birlikte, köyün pazarı canlı ve hareketlidir. Köy, Saranda Körfezi’ne açılan kapı olup denizden içeride yer alır. Saranda’ya giderken tüm koyu ve Sombeki’nin yeşil körfezini kapsayan nefes kesici manzaralarla karşılaşacaksınız. Uzakta görebileceğiniz büyük ada, Yunanistan’a ait Sombeki (Simi) adasıdır. Özellikle gün batımında bu manzaraları izlemek için kendinize bolca zaman ayırın. Sombeki adasında gün batımını en iyi görebileceğiniz yerlerden biri Kiseli adasındaki koylardır.

Gebekse - Çiftlik
Gebekse - Çiftlik

Gebekse Koyu, girişinde üzerinde bir köşk bulunan özel bir ada ile karakterize edilir. Adadan geri döndüğünüzde, uzun ve dar bir koya açılan bir kapıyla karşılaşırsınız; bu Gebekse Koyu’dur. Kayalık kıyılar, şnorkelle dalış için idealdir. Koyun sonunda yer alan, dibindeki beyaz kumuyla bir yüzme havuzunu andıran alan özellikle dikkat çeker. Karaya çıkanlar, yakındaki kilisenin yanındaki kalıntıları ziyaret edebilir. Gebekse Koyu, Mavi Yolculuk guletlerinin sıkça uğradığı ve az sayıda günübirlik gezi teknesinin de ziyaret ettiği popüler bir duraktır.

Çiftlik ise, bir yanda körfezi diğer yanda ise Hisarönü Körfezi’ni görebileceğiniz bir noktadadır. Burada mola verip temiz dağ havasını içinize çekmek ve etrafınızı saran çam ormanlarının keyfini çıkarmak için dışarı çıkabilirsiniz. Çiftlik plajları, kaba kumu ve özellikle kristal berraklığında ve temiz sularıyla birçok ziyaretçiyi kendine çeker. Marmaris ve yakın koylarda bu tür temiz ve berrak sulara sahip plajlar nadirdir. Bu plajlarda yüzmenin ve sonra teknede dinlenmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Turunç
Turunç

Marmaris’ten çıktıktan sonra karşılaşacağınız koylar arasında Turunç ve Kumlubük plajları bulunmaktadır. Turunç Koyu, mavinin özel bir tonu ile boyanmış güzel bir denizi barındırır. Burada, suda çivit mavisi, kristal mavisi ve gökyüzünün mavisi gibi mavinin tüm tonlarını görebilirsiniz. Turunç, serinlik getiren uzun çam ağaçlarıyla çevrili deniz kıyısına sahiptir. Hava her zaman güneşli olmasına rağmen aşırı sıcaklık hissi vermez. Bölge, nar, dut, erik ve narenciye ağaçlarıyla zenginleştirilmiştir. Turunç isminin narenciye anlamına gelmesiyle birlikte, bölgede narenciye ağaçlarını bolca görebilirsiniz. Ayrıca, sardunyalar, zakkumlar ve begonyalar gibi diğer bitkiler de bölgeye renk katmaktadır.

Talep Gönder: Hisarönü Körfezi – Gökova

Bu rota yalnızca özel yat kiralama için geçerlidir. Kabin kiralama talepleriniz ve daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin.

*Gerekli Alanlar
Hala Sorunuz mu var?

Guletbookers merkezi Bodrum - Türkiye'de olan, her ihtiyaca uygun kiralık yat filosu ve avantajlı fiyatları ile
unutamayacağınız anlardan oluşan mavi tur ve yat turu deneyimini en iyi şekilde sunmayı amaçlayan bağımsız bir şirketidir.

Yat Kiralama Talebi

Sorunsuz İletişim için WhatsApp üzerinden iletişime geçin.

[email protected]

+90 (530) 941 40 85

Yardım & Destek

Uzmanlarımız ile görüşerek, daha fazla seçeneğe göz atın.

[email protected]

+90 (539) 598 28 77

Tursab A:8324 - Seyahat Acentası
Kültür ve Turizm Bakanlığı
Tüm Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği
Bodrum Deniz Ticaret Odası
Bodrum Denizciler Derneği
Google'ı Seviyoruz
Yat Kiralama Talebi Yat Kiralama Talebi Bizi Arayın Bizi Arayın İletişim Formu İletişim Formu
Guletbookers Support